Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

Δημοπρασία έργου ασφαλτόστρωσης και διάνοιξης-βελτίωσης δρόμου.

Δημοπρατήθηκε την περασμένη εβδομάδα ίσως το μεγαλύτερο σε προυπολογισμό έργο που θα επηρεάσει το χωριό μας.


Πρόκειται για τον δρόμο του χωριού μας από Δομνίστα ( μέσω Σκοπιάς και Αγ. Χαράλαμπου) και με τελικό προορισμό τη Ρωσκά. Το έργο περιλαμβάνει βελτίωση - διάνοιξη της υπάρχουσας οδού, τεχνικά έργα (Λέτε να γίνει και οδικός μας έτσι;) και τέλος ασφαλτόστρωση.
Συνολικός προυπολογισμός του έργου είναι 9 εκ. ευρώ.

Το έργο αυτό είναι ένα από τα παράπλευρα έργα που προέβλεπε το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ελληνικής υπαίθρου, και σκοπός του είναι η δημιουργία ενός οδικού άξονα από Ράχη Τυμφρηστού - Κρίκελο - Δομνίστα - Σκοπιά - Καστανούλα - Ροσκά - Πρόδρομος - Προυσός με τελικό προορισμό το Αγρίνιο. Έτσι το οδικό δίκτυου του - μέχρι στιγμής - νομού μας -μελλοντικά περιφερειακού διαμερίσματος - που είναι ασφαλτοστρωμένο, επεκτείνεται και για πρώτη φορά περιλαμβάνει και εμάς, καθιστώντας την πρόσβαση πλέον στο τόπο μας ευκολότερη.
Ντόπιοι φορείς δυσαρεστήθηκαν που αυτό το έργο δώθηκε στο δήμο μας , αλλά υπήρχαν αντιδράσεις και μέσα από τον ίδιο το δήμο μας. Η πιο γνωστή που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα "Ευρυτανικός Παλμός" και μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ από το κίνηση πολιτών Δομνίστας. Στην επιστολή - διαμαρτυρία αναφέρουν για όλα τα έργα στην περιοχή και μια και είναι συνδημότες μας θα περίμενε κανείς να " χαρούν " για την ανάπτυξη του τόπου μας. Αντιθέτως διαμαρτύρονται για ποιο λόγο δεν γίνονται τα έργα στη Δομνίστα που έχει περισσότερους κάτοικους αλλά γίνονται στα μικρότερα χωριά.(!)
Τελικά μερικές φορές η "ανάπτυξη" δεν κάνει σε όλους καλό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: